Bedrijfsyoga

Op dit moment ervaart bijna iedereen de hectiek van het dagelijkse leven.
Stress, werkdruk en allerlei ballen die we, zowel zakelijk als privé, hoog willen houden, zorgen ervoor dat we spanning en innerlijke stress opbouwen. Soms hebben we dat niet eens in de gaten, omdat we het zo gewend zijn.

Ons brein maakt overuren!

Onder (langdurige) spanning presteren we slechter en zijn we minder goed in staat om flexibel en creatief te denken. Dit resulteert in een vicieuze cirkel en dat kan zelfs leiden tot een burn-out!

Bedrijfsyoga zorgt ervoor dat mensen even die rust pakken die ze verdienen en nodig hebben. Even uit het hoofd en voelen wat het lichaam nodig heeft, om daarna weer volledig gefocust en proactief aan het werk te gaan.

Verminder werkgerelateerde klachten

Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in yogalessen die zijn afgestemd op het bedrijfsleven. Werknemers zitten veel achter het bureau en de computer, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan in bijvoorbeeld nek of rug. De werkdruk is soms hoog en dat kan voor allerlei stressgerelateerde klachten zorgen.

Bedrijfsyoga op maat

Yoga wordt steeds populairder bij bedrijven. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat gelukkige medewerkers meer waarden hebben voor de organisatie en Yoga draagt hieraan bij. Bedrijven als Google, Apple en Facebook hadden dit jaren geleden al door. Zij investeren in het geluk van hun medewerkers door Yoga, mindfulness en meditatiesessies aan te bieden.

Om yoga en meditatie te integreren op de werkvloer, verzorgt Karin Visser Yoga bedrijfslessen op maat. Dit kan in het bedrijf zelf, op een (buiten)locatie of op een andere plek, bijvoorbeeld tijdens trainingsdagen.

Een heel goed moment is rond de lunchpauze. Even een echte break.

U kunt Bedrijfsyoga ook inzetten om uitval van uw medewerkers te voorkomen! Dit kan door speciaal ingerichte lessen te verzorgen die zich richten op een bepaald thema waar medewerkers behoefte aan hebben. De houdingen worden afgestemd en kunnen ondersteunen aan het helingsproces zodat uitval wordt voorkomen.

.

Yoga en Ademworkshop voor Loofles – 21 en 27 maart 2024

Samen met Karin heeft de vitaliteits-werkgroep van Loofles 2 yoga & adem workshops georganiseerd voor onze collega’s. Een gezellige avond met collega’s waarin we kennis maken met yoga en ademoefeningen. Heel leuk om te zien hoeveel kennis Karin hiervan heeft en hoe ze iedereen op een laagdrempelige manier hierin meeneemt. En super fijn om de tips ook thuis of op het werk toe te kunnen passen. Bedankt Karin!

Laura van de Beerecamp

.

Ademhalingsworkshop voor Alfa Accountants – 25-26 en 28 maart 2024

Op onze kantoren in Heythuysen, Raamsdonksveer en Uden voor alle collega’s een fijne ademhalingsworkshop van Karin gehad! De workshop was niet alleen leuk en boeiend, maar werd ook enthousiast ontvangen door al onze collega’s. Een stap naar meer vitaliteit op de werkvloer! kon beginnen. Een absolute aanraden voor een bedrijfsevent!

Mirian van de Vorle ‑ van Sambeek

.

Morning energizer – Landelijke Management Meeting van Plieger Nederland – 23 juni 2023

We wilden de tweede dag van onze Landelijke Management Meeting graag beginnen met een ochtendgymnastiek waarbij flexibiliteit centraal staat. We moesten meteen aan yoga denken. Maar hoe krijg je een groep van 80 personen, waarvan voornamelijk mannen van middelbare leeftijd, hier een beetje enthousiast voor? Het is Karin gelukt! Met afwisselende oefeningen, tennisballen en een beetje humor heeft ze er voor gezorgd dat iedereen vol energie aan de dag kon beginnen. Een absolute aanraden voor een bedrijfsevent!

Samantha Kok-Schuurkes

Mijn online bijdrage bij Jumbo Supermarkten tijdens “Blue Monday”
.
Jumbo Supermarkten draait Blue Monday, op een inspirerende manier, om naar “Happy Yellow Monday”.
.
Zo hoopt Jumbo op deze deprimerendste dag van het jaar vitaliteit en werkgeluk hoog te houden voor haar medewerkers en ze te inspireren goed voor zichzelf te zorgen. Als afsluiting van deze dag mocht ik één van de online workshops verzorgen.
.
Een zen-moment met mijn Adem Werk(t)-sessie… Bewustwording creëren voor onze ademhaling en onze levensenergie om de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen.
.
Bovendien krijg je door te ademen toegang tot je zenuwstelsel, je gemoedstoestand en ben je in staat jezelf beter te laten voelen. En dat al binnen 10 minuten!
.
Trots op en dankbaar voor deze opdracht.
.

Namens The Young Part, de jongerenvereniging van Arcadis Nederland, vroeg ik aan Karin of zij de uitdaging aan wilde gaan om voor een grote groep via een online meeting een Yin Yoga les te verzorgen.

Doel: Moment van rust creëren na een dag (thuis) werken. De nieuwe manier van werken i.v.m. COVID heeft nu eenmaal effect.

Een spannende vraag maar Karin greep hem met beide handen aan en verzorgde een ontspannen workshop met uitgebreide uitleg van de verschillende grondslagen aan en aspecten van Yin Yoga. Daarna gingen we aan de slag met oefeningen waarbij Karin ons door elke pose heen praatte.

Karin is een professionele en gepassioneerde docent en is een aanrader voor het verzorgen van uw activiteit.

Stoelyoga voor de ouderen. Mooie samenwerking met BrabantZorg

Sinds 2019 geef ik Stoelyoga les bij verzorgingscentruna Aatrium van BrabantZorg in de gemeente Veghel en vanaf januari 2020 is daar en centrum Sint Joachim en Anna bijgekomen

Doel: Ouderen een moment van bewegen en moment van rust bieden.

Stoelyoga is laagdrempelig en heeft een duidelijke combinatie van inspanning en ontspanning. Daarnaast zijn de houdingen uitvoerbaar naar ieders bewegingsmogelijkheden. De dames en heren werken aan de spieren, gewrichten en balans, daarnaast bevordert het de motoriek en concentratie. Stoelyoga is dé manier om actief te zijn voor de ouderen. We merken dat steeds meer ouderen enthousiast zijn over deze combinatie.

Kortom: een aanwinst voor het dagprogramma binnen BrabantZorg.

Reacties van deelnemers:

  • Een fijne en rustige stem
  • Zo leren we weer eens iets bij
  • Het geeft me een moment van rust en beweging tegelijk
  • De houdingen op de stoel zorgen ervoor dat ik nog beweging heb, heel fijn

Bij Iglo Nederland vinden wij het erg belangrijk om stil te staan bij de gezondheid, het welzijn en het werkplezier van onze medewerkers. Om deze reden organiseren wij drie keer per jaar een ‘Health Week’, waarin hieraan extra aandacht wordt besteedt.

Afgelopen Health Week stond in het teken van ‘Relaxation for Body and Mind’, en dat ontspannen is zeker gelukt tijdens de Office Yoga verzorgd door Karin.

De combinatie tussen Yin Yoga en Yoga Nidra hebben wij als erg positief ervaren. De sessie heeft ervoor gezorgd dat wij op een zeer ontspannen manier vol nieuwe energie de dag zijn begonnen!

Iglo Nederland Utrecht

Ploni Vercoulen

        
Mooie samenwerking met Hartlopenwerkt is ontstaan:
.
Naar aanleiding van een opdracht vanuit de gemeente Meijerijstad, nam Simone Verbeek, in maart 2019 contact met me op.
Doel: Gezien en gehoord worden, weerbaarder worden, grenzen durven stellen en mogelijk uit een isolement stappen. Kortom: uit een (evt.) isolement komen en (weer) meedoen in de maatschappij op je eigen niveau.
.
Tijdens dit traject van 8 weken, wordt er gewerkt aan 3 aspecten: het fysieke, emotionele en mentale aspect.
– Fitheid en weer actief worden door o.a. hardlooptrainingen van Simone zelf.
– Yin Yoga om die mogelijkheid te bieden om rust op te zoeken en de deelnemers te laten ervaren wat een moment voor jezelf kan betekenen.
De signalen van het lichaam te leren begrijpen.
.
Het bieden van een veilige omgeving, waarin men zich gehoord voelt, veilig voelt en vertrouwt voelt om zich open te stellen voor nieuwe stappen.
Zo krijgen de deelnemers de begeleiding die ze verdienen.
Als je erover nadenkt, is het logisch. Iemand met een afstand tot de maatschappij, voelt zich vaak onzeker. Over zichzelf, over zijn/haar mogelijkheden om weer aan het werk te gaan.
.
Zelfvertrouwen:
o.a.Yoga helpt mensen om hun lichaam sterker en soepeler te maken en om geestelijk weer in balans te komen.
Wat weer resulteert in het terugvinden van het zelfvertrouwen.
Dat is wat Karin Visser Yoga mag inbrengen tijdens het 8-weekse traject van dit traject.
.
Kortom: Wat een mooie samenwerking tussen Hartlopenwerkt en Karin Visser Yoga.

Iedere werknemer moet dagelijks tijd voor zichzelf maken om na een drukke dag het lichaam te ontladen. Doen we dat niet dan krijgen we te maken met overbelasting in ons lichaam. Dit kan klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, spanning, lusteloosheid enz…

Bij Vanderlande hebben wij allerlei activiteiten waaraan ons personeel deel aan kan nemen en zodoende alleen of met elkaar te werken aan het verbeteren van de conditie of het trainen van het lichaam om weer in balans te komen.

Wij zijn enorm gelukkig met onze collega Karin die intern bij ons de Yin yogalessen verzorgt. Zij is gepassioneerd bezig met het intensief uitoefenen van de lesstof en helpt onze medewerkers zich energieker te voelen.

Je leert veel van Karin dat de berichten die mij bereiken zo positief zijn dat het een uitdaging is, confronterend kan zijn, en je een ervaring rijker bent zodat je beleeft dat je prachtige en mooie inzichten erop nahoudt.

Met de bijdrage van Karin verduurzamen wij onze medewerkers waardoor de fysieke houdingen flexibiliteit en ruimte geven om uit ons dagelijkse sleur te komen.

Ga zo door Karin en blijf energie delen zodat we allemaal vitaler worden.
Succes!

Bedrijfsyoga leidt tot

  • Nemen van betere beslissingen

  • meer focus en concentratie

  • Verbetering van de creativiteit

  • terugdringen en voorkomen van ziekteverzuim/uitval

  • verhogen van de vitaliteit

Yoga op maat

Naar uw wensen en behoeften verzorg ik Yin Yoga, Stoelyoga en meditatiesessies zoals Yoga Nidra.
Neem contact op om samen tot een mooi programma voor uw organisatie te komen, of Vraag een offerte op.

Referenties:

     


Logo Alfa pay off