Yin Yoga with balls

gaat om stilte, naar binnen gaan, zacht worden voor jezelf, aandacht naar je ademhaling in combinatie met tennisballen.

Ervaar het helende effect wat voortkomt uit deze les/workshop en geef jezelf de tijd om deze diepe ontspanning van je lichaam te ervaren.

R u s t – R e l a x – R u i m t e

Effecten van de tennisballen
Door de Yin Yoga poses uit te voeren in combinatie met tennisballen, gaan we op zoek naar triggerpoints in ons lichaam. Via de Yin pose bereiken we de dieper gelegen tissues (bindweefsels) sneller. We komen via deze weg zelfs dieper dan via een bindweefsel massage.

We laten, door te ontspannen in een pose, de spanning en pijn wegvloeien en door de massage met de tennisballen worden afvalstoffen uit de knoop geperst.

De ontstane lege plek wordt opgevuld door nieuwe vers bloed met zuurstof en mineralen.

Triggerpoints
zijn spiercontracties, pijnlijke verhardingen, die niet meer weten wat ‘ontspanning’ is. Het signaal gaat naar de hersenen dat er pijn is en legt die spier lam of gaat minder werken. Triggerpoints beperken de flexibiliteit en kracht van de spieren en door deze triggerpoints gericht te masseren, verbeter je dus ook de flexibiliteit en kracht. Door deze massage regelmatig uit te voeren, breng je spieren weer in optimale conditie.

Waar kan een Triggerpoint zitten?
het is lastig om te ontdekken waar een triggerpoint zit omdat je soms te maken hebt met “afgeleide” pijn! Om spieren zitten connective tissues, in spieren zitten fibers en daaromheen zit ook weer connective tissues. In iedere laag kan een Triggerpoint zitten.

Het kan dus zijn dat je de pijn in je onderrug voelt maar dat het eigenlijk vanuit je bil komt!

Deep Tissue Release
met zijn spiercontracties,t de tennisbal komen we diepre door de lagen heen van de spieren. Waardoor we de dieperliggende Triggerpoints los kunnen maken. Dat verstaan we onder DEEP RELEASE.

Zit aan de ene kant van je lichaam een Triggerpoint, dan zit hij ook voor 99% aan de andere kant van je lichaam! Duik de lagen in. Je krijgt vanzelf de signalen van je lichaam en dan weet je welk gebied interessanter is of agressiever aanvoelt.

Wanneer je op een Triggerpoint duwt kan hij pijn doen en soms is die altijd al aanwezig. Het is tegelijkertijd een krachtige contractie maar het maakt de spier ook zwak. Met de tennisbal ga je veel dieper door de lagen van weefsels heen dan een duim of elle boog bij massages.

 • Zelf herstellend vermogen

  Triggerpoints (spiercontracties, pijnlijke verhardingen in een spier) worden los gemasseerd. Het ZELF herstellend vermogen van je lichaam wordt weer in gang gezet!

 • Ontstressen

  Het is tijd voor jezelf. Spieren weten na deze workshop weer hoe te ontspannen!

 • Relax

  Geniet van de innerlijke rust en van de massage van de tennisbal!

 • Emotionele Energie

  krijgt de gelegenheid om in beweging te komen. Stress zorgt ervoor dat (uiteindelijk) spieren niet meer kunnen ontspannen en klachten veroorzaken. Door gebruik van tennisballen ben je in staat deze energie weer te laten stromen!

Inhoud van de les

Werken met de tennisbal is een verdieping van een yin sessie. Met een tennisbal ga je veel dieper door de lagen van weefsels heen dan een duim of elleboog bij massages.

De aandacht gaat ook uit naar het gevoel, wat de bewustwording ten goede komt.

Yin yoga met tennisballen geeft een extra dimensie aan de fijne, rustige yin yogales. Je komt in een yogahouding en de tennisbal geeft zachte druk aan bijvoorbeeld kuit of rug. Heel specifiek gericht op bepaalde lichaamsdelen kun je spanning nog meer loslaten. Daardoor kom je tot diepe ontspanning en rust. Én je laadt jezelf weer op met nieuwe energie.
 

Door drukpunten op het lichaam in te drukken (acupressuur) wordt het lichaam weer in balans gebracht. Bovendien is acupressuur makkelijk aan te leren en zelf te gebruiken. Een hele mooie combinatie met yin yoga.

Na de les/workshop

voel je jezelf energieker, je bewegingen zijn soepeler en je bent stabieler in de yogales. De organen worden in extra gestimuleerd en gemasseerd. De afsluiting van de les zal langer zijn zodat de effecten goed kunnen zinken in je spieren en lichaam!

 • Wil je meer weten of meedoen?
 • Wil je een workshop op maat met vrienden/collega’s?

Ja ik wil meer informatie over workshop op maat

 • JA, ik wil MEEDOEN met één van de workshops! Klik dan op deze link Workshops 2019

Namasté